vrijdag 1 juli 2011

Ik ga op reis en neem mee: Muziek uit Utrecht [part 2]

Net als de vijf bands uit de vorige post, gaan ook deze muzikanten digitaal mee op reis met HUtrecht2018. Tijdens onze trip langs Polen, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Slovenië en Duitsland laat ik de lokale bevolking kennis maken met nieuwe muziek uit Utrecht:


Internationale allure van Kensington

De band Kensington maakte, wat je noemt, een vliegende start. Ze namen hun debuutalbum op in de studio van de Kaiser Chiefs in Leeds, UK en stonden in het voorprogramma van o.a. Razorlight en The Wombats. In 2011 bracht de band hun nieuwe single 'Let go' uit, die al snel werd geadopteerd werd door 3FM en zelfs Megahit werd. Ook waren ze te gast bij het televisieprogramma De Wereld Draait Door en bij MetMichiel op 3FM, zoals in het filmpje hierboven te zien is.

            

Hiphop en breakbeats van Nobody Beats The Drum

In mijn backpack gaat ook een muzikaal trio mee dat al sinds 2003 bestaat. Nobody Beats The Drum combineert hiphop met breakbeats en voegen daar ook bijpassende videobeelden aan toe. Zo zorgen ze voor een volledig totaalplaatje bij hun live-optredens. De band heeft ook al behoorlijk wat ervaring in het buitenland, zo tourden ze door Groot-Brittanië, Rusland, Frankrijk, België en Marokko. Ook verzorgden ze in 2010 een aantal optredens in de Verenigde Staten, samen met mede-Utrechters C-mon & Kypski

Singer-songwriter Bart van der Lee

Bart is niet de standaard Nederlandse singer-songwriter die je wellicht zou verwachten als je naar zijn naam kijkt: oer en oer-Hollands. Hij groeide op in de Filipijnen, Thailand en Kenia, omdat zijn vader daar vrijwilligerswerk deed. In Kenia ontdekte hij zijn passie voor muziek, maar toen hij op zijn dertiende terugkeerde naar Nederland, bleek dat hij nog meer passies had: dichten en illustreren. In 2007 bracht hij zijn eerste dichtbundel uit en in 2008 rondde hij de opleiding tot illustrator af aan de HkU. Toch kiest Bart van der Lee op dit moment vooral voor de muziek.

            

Muzikale traagheid van I am Oak

Onlangs bracht I am Oak het derde album 'Oasem'  uit: niet alleen in Nederland, maar ook in België en Duitsland. Om de internationale release kracht bij te zetten zijn ze deze zomer ook te vinden in Duitsland op verschillende podia. Helaas voor ons spelen ze niet in Stuttgart, waar wij heengaan, maar wel in Berlijn, Halver en op het creatieve Reperbahn Festival in Hamburg.

Indie rock van Lost Bear

Het Utrechtse Lost Bear maakt een mix van indie rock, noise rock en power pop. Opvallend is hun bezetting: ze hebben niet één, maar twee drummers! Dit zorgt voor opvallende composities en een totaal eigen stijl. Sowieso is het een opvallend grote band, met zeven leden is een podium al snel gevuld. In oktober dit jaar plannen ze een Duitse tour en wie weet kunnen wij daar tijdens de Eurotrip nog een steentje aan bijdragen.


Er zijn al meer artiesten die muziek hebben opgestuurd voor de reis door Europa, maar heb jij nou nog een geweldige tip voor me, laat het dan z.s.m. weten!

Geen opmerkingen: