maandag 4 juni 2012

Regenachtige opening Fan Zone Wrocław

Beveiliger van de fan zone op Rynek in regenponcho

Weer of geen weer: de beveiligingsmedewerkers op Rynek zijn er helemaal klaar voor. Geduldig wachten zij in de regen op transporten voor de laatste dingen die nog moeten worden opgebouwd. Ook beantwoorden ze vragen van toeristen met een vriendelijke lach op hun gezicht. De Fan Zone is al voor een deel geopend en er mogen dus ook al bezoekers in. Op de meest druilerige dag van de afgelopen maanden ging ik er even een kijkje nemen.


Bezoekers zijn al welkom in fan zone
Het podium is klaar en al in gebruikEr moet nog veel worden opgebouwd, maar één van de podia met een groot scherm is al in gebruik. Vandaag werd hier het eetfestijn 'Wrocław op een Vork' georganiseerd: een markt met eten en drinken om te proeven en natuurlijk vooral om ook daadwerkelijk te kopen. Het weer zat niet echt mee, maar de Polen lijken, indien nodig, altijd ergens een paraplu vandaan te toveren. Natuurlijk dacht ik, als koppige Nederlander: "Ach, zo hard regent het niet, zonder paraplu overleef ik het ook wel." Na twintig minuten op het marktplein te hebben vertoefd was ik doorweekt en keken de Polen me meewarig aan van onder hun paraplu's.


De fontein wordt opgeslokt door de tribune

De tribune lijkt er al helemaal klaar voor te zijn, maar toch mocht er vandaag nog niemand op. Vanaf deze plekken kijk je uit op het podium, waar nu door een dolenthousiaste man etenswaren en dinerbonnen werden verloot onder de toeschouwers. De rest van het centrum is ook aangepast aan de voetbalsupporters. Bij elke tramhalte en op bijna elk kruispunt zijn de wegwijsbordjes van de UEFA opgehangen. Zo weet je altijd welke richting je op moet om zo snel mogelijk bij de Fan Zone te komen.


UEFA wegwijsbordjes voor fan zone
Toeristenwagentjes zijn er ook weer

Aan de randen van het plein staan de toeristenwagentjes alvast te wachten op geinteresseerden die de stad willen zien zonder natgeregend te worden. Echt storm loopt het overigens nog niet, maar dat zal op dagen met beter weer wel anders zijn. Een tip voor bezoekers van de Poolse speelsteden: kijk uit voor deze wagentjes, ze zijn levensgevaarlijk. Niet als je erin zit, maar wel als je nietsvermoedend over straat loopt. Ze zijn elektrisch en maken bijna geen geluid en de bestuurders lijken te denken dat ze op een kartcircuit rijden in plaats van in een drukke stad.

Geen opmerkingen: