donderdag 24 mei 2012

Bij WNL: is Charkov klaar voor het EK?


In de vroege ochtend van woensdag 23 mei mocht ik bij Nu Al Wakker van WNL praten over Charkov. Deze Oekraïense stad is over twee weken de speelstad van het Nederlands Elftal, dat hier de groepswedstrijden zal spelen tegen Duitsland, Denemarken en Portugal. 

Ik ben alvast op bezoek geweest in deze prachtige stad om te kijken of ze klaar zijn voor het Europees Kampioenschap. Naar mijn idee zullen de Oranje supporters een mooie tijd tegemoet gaan in Charkov. Als er geen wedstrijden worden gespeeld is er genoeg te doen: er zijn musea, prachtige parken, leuke restaurants en café's en de mensen zijn erg vriendelijk. 

Een nadeel zou kunnen zijn dat er voornamelijk Russisch wordt gesproken. In de metro's zijn sinds afgelopen week de namen van de stations ook in het Latijnse schrift te vinden, maar alsnog zullen de bezoekers af en toe in de war raken van alle Cyrillische teksten. Naar mijn idee is het vooral een leuke uitdaging is om zonder kennis van het alfabet je toch te kunnen redden in deze stad.


Geen opmerkingen: