dinsdag 18 maart 2008

Bijna naar Berlijn, voor- EN nabeschouwing

Zaterdag ziet er naar uit een spannende dag te worden. Voor zowel Mark als voor mij zullen dit onze eerste 'stapjes' op de Deutsche Autobahn worden. Van Almelo naar Berlijn: een reis die makkelijk moet lukken in 1 dagje. Ons hotel in het centrum van Berlijn staat, als het goed is om 16.00u, met open armen op ons te wachten...


Vorig jaar ben ik met Journalistiek op 2 studiereizen geweest. De eerste was in maart 2007 naar Turkije en de tweede in juni naar Berlijn. Tijdens de reis in Turkije hebben Mark en ik op de School van Journalistiek in Istanbul Bülent Kabaş leren kennen. Bülent is de bas-gitarist van de Turkse punkband Rashit en geeft ook les als assistentdocent op de SvJ.


Rashit


Rashit heeft noodgedwongen een sabbatical moeten nemen omdat een aantal van de bandleden zich aan de Turkse dienstplicht moet houden. Hierdoor heeft Bülent besloten om een half jaar in Berlijn te gaan studeren en dan konden wij natuurlijk niet ontbreken!


Van zaterdag tot en met woensdag zijn we in de ontzettend mooie stad Berlijn en ik kan haast niet wachten... Vorig jaar ben ik er dus al geweest, maar dat maakt helemaal niks uit, I love the City!

          
Fontein in Berlijn                                   Tuin Joods historisch Museum


Ik zou er maanden door kunnen brengen in alle leuke wijkjes, alle mooie parken, helemaal opgaan tussen alle mensen, verdwijnen in de wirwar van het metronetwerk, heerlijke biertjes drinken in alle mogelijke cafe's, stappen in de vetste clubs in oude fabriekshallen e.d.

Om alvast in reisstemming te komen, maar eens wat foto's van Berlijn in juni 2007 :D

    
Holocaust Memorial            Gwenny in Berlijn            Unter den Linden


Gedenkplek in het Joods Historisch Museum

1 opmerking:

Imke zei

Yeah berlijn ROCKT!
en kusjes voor allebei natuurlijk