woensdag 22 juni 2011

HUtrecht2018: het project

Acht Utrechtse studenten reizen deze zomer per trein door Europa op zoek naar Cultuur en Innovatie. Dit wordt georganiseerd door Studium Generale, een onderdeel van Hogeschool Utrecht. De aanleiding is dat Utrecht in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa kan worden en daar draagt HUtrecht2018 een steentje aan bij.

Vanaf begin juli tot half augustus reizen er drie groepjes studenten door Europa met een InterRail-ticket. Tijdens de reis zullen wij slaapplekken regelen via CouchSurfing: dus op de bank bij de lokale bevolking. Zo leer je een stad namelijk pas echt kennen!

Wij zijn op zoek naar de bijzondere culturele plekken die een stad te bieden heeft en die belangrijk zijn in het leven van de jonge bewoners. Hierbij kun je denken aan ontmoetingscentra, parken en festivals, maar ook aan creatieve ruimtes in oude fabriekspanden waar jonge kunstenaars en artiesten zich kunnen ontwikkelen.

Elke groep zoekt ook naar innovatie in de stad: oplossingen voor het gebrek aan woonruimte, maar ook naar groene projecten, zoals solar-woningen, mobiele tuinen, recreatie op daken etc.

Volg HUtrecht2018 ook op:

Of kijk op de website van Utrecht2018 voor het algemene project.

Geen opmerkingen: